Jesteśmy miłośnikami muffinków pod każdą postacią. Ale znalazłam ciekawy przepis na śniadaniową ich wersje z otrębami owsianymi. polecam !
Potrzebujemy: 9 łyżek otrąb owsianych, 4 jajka, 4 łyżki serka granulowanego, 4-5 liści bazylii, 2 plastry szynki, średnią cebulę, 1 łyżeczkę suchych drożdży, 1 łyżkę mleka, sól i pieprz.
Jak je robimy? Białka ubijamy. 3 żółtka, otręby, twarożek, sól i pieprz mieszamy. Dodajemy pokrojoną wędlinę, posiekaną cebulę oraz drożdże. Następnie dodajemy ubite białka i bazylię. Każdą muffinkę smarujemy żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 160 st. Smacznego :)