Wyniki wyszukiwania:
Zupa z selera
Tym razem na naszej patelni i w naszym garnku jarzyną numer jeden będzie… seler. To niskokaloryczne warzywo jest prawdziwym zastrzykiem zdrowotnym – źródłem wit.C, kwasu foliowego, fosforu, wapnia, potasu oraz...
więcej »
Waga w dół
Co mam zrobić, żeby zacząć chudnąć? Mimo że od dwóch miesięcy jem niewiele (głównie owoce i warzywa, kefiry, otręby i białe mięso), 2 razy w tygodniu chodzę na aerobik, a raz w tygodniu na basen,...
więcej »
Afty u dziecka – jak skutecznie leczyć?
Afty i pleśniawki to powszechny problem, który dotyka nie tylko dorosłych, ale również dzieci. Oto-czone czerwoną obwódką białe owrzodzenia oraz nadżerki na podniebieniu, języku czy policzkach, choć mają niewielkie rozmiary,...
więcej »
Zupa migdałowa
O niebieskich migdałach najczęściej myślimy w pracy lub szkole. A ile razy w ciągu roku myśli zaprzątają wam te jadalne? Wcale? A szkoda! Tak mało osób wie, że migdały można...
więcej »
Zupa z dyni dla alergików
Przyrządzona nie tylko na co dzień, ale także podczas wieczornego spotkania z rodziną będzie świetnym kulinarnym rozwiązaniem. Kremowa konsystencja sprawia, że zupa nadaje się do podania jako przystawka. Dynia bogata...
więcej »
Kuchnia pięciu przemian: PRZEPISY
Zgodnie z koncepcją tradycyjnej medycyny chińskiej proces trawienia i przyswajania będzie przebiegać prawidłowo tylko wtedy, gdy dostarczymy do organizmu zrównoważony pokarm przyrządzony według kuchni pięciu przemian. Choć jest to dość...
więcej »
Zdrowe potrawy wigilijne
Święta to piękny czas, gdzie w domu pachnie świeżą choinką, porządkami, wypiekami, prezentami, a za oknem widać opadające białe płatki śniegu. Niedługo rozlegnie się dzwonek do drzwi i przyjadą do...
więcej »
Zupa krem z dyni hokkaido
Przyspiesza przemianę materii, pomaga w nieżytach przewodu pokarmowego i dojść do siebie po chorobie, a do tego jest sycąca i smaczna- czego chcieć więcej? W tym roku królowała w mojej...
więcej »
3 zaskakujące przepisy na tradycyjny barszcz biały
Barszcz biały to klasyka polskiej kuchni. Chyba trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez potrawy, która w tym wyjątkowym czasie króluje w niemal wszystkich polskich domach - bez względu na region,...
więcej »
Tinola – rosół na bóle stawów
Kto z Was nie zna cudownych właściwości rosołu mamy? Specyfik na każde przeziębienie, grypę, gorsze samopoczucie. Tym razem przekonacie się, że to nie koniec jego zalet. Rosół z dodatkiem czosnku,...
więcej »
Zupy kremy – dodaj je do swojego codziennego menu
Lekkie, niskokaloryczne, kolorowe i zdrowe – zupy kremy to łatwy sposób na danie każdego dnia. Do ich przygotowania możesz użyć praktycznie każdego warzywa - mogą więc stanowić element Twojego menu...
więcej »
Co zrobić z czerstwym chlebem?
Jak często wyrzucasz chleb? Kilka razy w tygodniu, w miesiącu, w ciągu roku? Zastawów się trzy razy, zanim zrobisz to po raz kolejny! Dzięki sztuczkom naszych użytkowniczek czerstwy chleb stanie...
więcej »
Danie wielkanocne – zupa z rzeżuchy
Bardzo pożywna i zdrowa, ciemnozielona zupa z rzeżuchy. Podana zarówno na ciepło, jak i zimno jest w stanie zachwycić wszystkich gości zasiadających przy wielkanocnym stole...
więcej »
Dieta przy rozwolnieniu malucha - jak złagodzić objawy na brzuszku dziecka?
Wśród rodziców pokutuje wiele mitów dotyczących diety przy rozwolnieniu u ich dzieci. Przenoszą na malucha swoje dobre doświadczenie głodówki. Sięgają po specjalne diety np. BART. Czy słusznie? Dowiedz się, czy...
więcej »
Rzeżucha – butelka PET
Rzeżuchę najczęściej wysiewamy na ligninie tuż przed świętami Wielkanocnymi, zapominając, że jest zdrowym i smacznym dodatkiem do kanapek przez cały rok! Zobaczcie, jak przerobić stare butelki plastikowe na recyklingowe doniczki...
więcej »