Ekorodzice

Zapach gotowanej kapusty, kalafiora i brukselek

Autor: EKORODZICE.PL 2010.01.13, 13:47

Zapach kalafiora, kapusty oraz brukselek nie należy do najprzyjemniejszych, a co gorsza - jest ciężki do wywietrzenia. Dlatego wiele osób rezygnuje ze spożywania tych warzyw, tracąc przy tym sporą dawkę witamin. Jednak możemy uniknąć nieprzyjemnego zapachu, jeśli dodamy trzy łyżki mleka do gotujących się warzyw. Dodatkowo radzimy podgrzać w kominku do aromaterapii kilka kropli olejku eukaliptusowego. Te dwie metody powinny doskonale poradzić sobie z tym "zapachowym" problemem.


Tagi: brukselki   dnia   kalafior   kapusta   porady   uporczywy   zapach  


Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »