Ekorodzice

Chrupkie warzywa na dłużej

Autor: Redakcja EKORODZICE.PL 2010.01.12, 10:59
fot. www.sxc.hu
Któż z nas nie lubi chrupkich warzyw? Należy jednak pamiętać, że niektóre z nich zachowują swoje walory smakowe, tylko gdy są przechowywane w wodzie. Jeśli chcesz się delektować prawdziwym smakiem pora, selera czy oliwek, trzymaj je w lodówce zanurzone w wodzie. Dzięki temu będą świeże znacznie dłużej. Ta sama zasada tyczy się cytryny – przechowywana w odpowiedni sposób jest w stanie wytrzymać nawet miesiąc!


Tagi: przechowywanie   warzyw  


Komentarzy: 4
{opis}
16.06.2014 12:04 - ciania
Nigdy bym na to nie wpadła! Pomyslałabym, że spleśnieją! Ciekawe!! Muszę to wypróbować!
{opis}
15.06.2014 18:36 - taurant
ja tylko rzodkiewki trzymam w wodzie... a co z cytryną po przekrojeniu jej na pół?
{opis}
19.05.2013 20:53 - iaera
Nie miałam pojęcia dzięki

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »