
                
                
             
            	    
	    
            
            
                
             
            
                
                
   
   
    Zdrowa kuchnia
        
    
        2011.02.11 09:50
        Sałatka z fetą i kiełkami 
        Sałatka z serem fetą i kiełkami to nie wszystkim znany sposób na
dobrą porcję witamin. Zwłaszcza zimą, gdy pogoda nas nie rozpieszcza
warto zafundować sobie zastrzyk energetyczny w postaci zdrowej
przekąski. SMACZNEGO!                                                ...
        więcej »
    
        
    
        2011.02.08 11:56
        Kuchnia pięciu przemian: PRZEPISY
        Zgodnie z koncepcją tradycyjnej medycyny chińskiej proces trawienia i przyswajania będzie przebiegać prawidłowo tylko wtedy, gdy dostarczymy do organizmu zrównoważony pokarm przyrządzony według kuchni pięciu przemian. Choć jest to dość stara koncepcja, łatwo ją wprowadzić...
        więcej »
    
        
    
        2011.02.02 09:16
        Odżywianie wg Pięciu Przemian
        Według medycyny tradycyjnej jesteśmy chorzy, ponieważ doprowadzamy
do zanieczyszczenia naszego ciała różnymi truciznami, zaburzając
wewnętrzną równowagę w organizmie. Współczesny tryb życia: brak ruchu,
stres, nieprawidłowe i nadmierne spożywanie pokarmu to główne...
        więcej »
    
        
    
        2011.01.24 09:37
        Czy mrożonki są zdrowe?
        Czy warto poświęcać swój czas na mrożenie warzyw i owoców? Co robić,
gdy tak trudno o zastrzyk witaminowy podczas mroźnych wieczorów? Czy
suplementy diety to jedyne wyjście z zimowej sytuacji? A może istnieje
tańsze i zdrowsze rozwiązanie? Oczywiście, że tak. Mrożonki!...
        więcej »
    
        
    
        2010.12.22 11:31
        Zdrowe potrawy wigilijne
        Święta to piękny czas, gdzie w domu pachnie świeżą choinką, porządkami,
wypiekami, prezentami, a za oknem widać opadające białe płatki śniegu.
Niedługo rozlegnie się dzwonek do drzwi i przyjadą do nas najbliżsi -
rodzina, przyjaciele. Nie ma nic bardziej wzniosłego,...
        więcej »
    
        
    
        2010.12.07 19:21
        Smażony bakłażan
        Jedni nazywają go miłosną gruszką, jeszcze inni jajkiem krzewiastym. W
 stronach z których pochodzę – oberżyną. Jednak to nie o nazwę chodzi, 
tylko o jego właściwości. Otóż bakłażan jest naturalnym zjadaczem 
cholesterolu, dlatego warto pamiętać o tym warzywie,...
        więcej »
    
        
    
        2010.12.07 19:15
        Zupa krem z dyni hokkaido
        Przyspiesza przemianę materii, pomaga w nieżytach przewodu 
pokarmowego i dojść do siebie po chorobie, a do tego jest sycąca i 
smaczna- czego chcieć więcej?  W tym roku królowała w mojej kuchni. 
Kilka eksperymentów i doszłam do przepisu doskonałego, którym się...
        więcej »
    
        
    
        2010.11.24 13:01
        Danie z parowaru – Ryba z gruszkami
        Przed Wami przepis na danie z parowaru – pyszny duet rybę z gruszkami. 
Oto przykład szybkiego, pożywnego i rodzinnego obiadku, który znakomicie
 smakuje z parowaru...
        więcej »
    
        
    
        2010.11.02 16:05
        Chleb na zakwasie dla leniwych
        Przedstawiam Wam przepis na CHLEB NA ZAKWASIE – ja nazywam go dla leniwych, ponieważ jest bardzo szybki w przygotowaniu. Zaczynamy od zrobienia zakwasu..., a potem mieszamy wszystkie składniki.
        więcej »
    
        
    
        2010.08.17 08:32
        E951 – aspartam, czyli słodka śmierć
        „Słodka śmierć” – gdyby pokusić się o krótkie zdefiniowanie substancji, 
jaką jest aspartam, można by określić ją powyższymi słowami. 
Doprecyzowując, dodałabym, że „powolna”…
        więcej »