Ekorodzice

wielodzietna (postów: 332) Użytkownik portalu
310 punktów 310 punktów 310 punktów 310 punktów
2011.04.29 13:56
Dostałam litr mleka od krowy i postanowiłam zrobić masło. Odstawiłam mleko w garnku żeby zrobiła się śmietana ( leży już 3 dzień) i co dalej? Mam to w blenderze zmiksować, czy coś filtrować? Ma któraś doświadczenie?
lasica (postów: 50) Użytkownik portalu
20 punktów
2011.04.30 13:03
Najlepiej jakbys mogla gdzies kupic na targu taką drewnianą choćby malutką maselnice. wtedy w mgnieniu oka zrobisz. Mozesz tez zamknąc w sloiku i trząść w rece ale to zajmuje chyba milion lat i jest bardzo meczące :D Powodzenia!
wesoly_romek (postów: 123) Użytkownik portalu
20 punktów
2011.05.01 18:54
A próbowałaś zwykłego miksera? Każda śmietana ubijana zbyt dlugo zamienia sie w masło! Nie potrzebny więcej żaden sprzet. Warunkiem dobrego smaku jest naturalna śmietana. Jeśli masz mleko od gospodarza to już połowa sukcesu...
Ostatnia zmiana: 2011.05.01 18:58
Tata 19 letniej Sylwi i 7 letniego Franka i 7 miesięcznego Rafałka
mariolkaaa (postów: 6) Użytkownik portalu
20 punktów
2011.07.08 20:23
mi sie kiedys zrobilo masło jak za długo ubijalam bita smieetane:(( ale bylo ochydne slodkie..feee
Gruszka, jabłko, a może klepsydra? Sprawdź swój kształt!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »
Pieluchy wielorazowe podbiły już serca wielu ekomam. O ich zaletach mówi się coraz głośniej i śmielej… W jaki sposób wielorazówki zaskarbiły sobie przychylność rodziców? I dlaczego tradycyjne jednorazówki są zmorą ekologów? Rozwiąż quiz i dowiedz się więcej...
Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne