Ekorodzice

hetmanka (postów: 222) Użytkownik portalu
40 punktów
2014.04.28 15:57
Jak robicie bulion?
mamamisiaiszymusia (postów: 27) Użytkownik portalu
20 punktów
2014.05.06 15:43
chętnie też o to zapytam, jak robię rosół nie wyobrażam go sobie bez vegety i magi , jak nie dam to nie czuję smaku pomimo iż daję dużo warzyw , warzyw suszonych, zioła , mięsko i nadal nic
czym to zastąpić
może ktoś da radę jakiej jeszcze nie znam
hetmanka (postów: 222) Użytkownik portalu
40 punktów
2014.05.06 15:50
Ja do tej pory robiłam tak, że wywar z mięsa na pasztet lub tłuszcz z pieczeni przelewałam do pojemniku na lód i mroziłam. Jestem otwarta na inne propozycje zwłaszcza te wege
agnieszka (postów: 165) Użytkownik portalu
66 punktów
2014.05.06 15:53
125 suszonej włoszczyzny 1,5 łyżki kurkumy 1 łyżka granulowanego czosnku 2 łyżki soli morskiej 1 łyżka słodkiej papryki 1 liść laurowy Wszystko wymieszać i trzymać w szklanym słoiczku
agnieszka (postów: 165) Użytkownik portalu
66 punktów
2014.05.06 15:54
chętnie też o to zapytam, jak robię rosół nie wyobrażam go sobie bez vegety i magi , jak nie dam to nie czuję smaku pomimo iż daję dużo warzyw , warzyw suszonych, zioła , mięsko i nadal nic
czym to zastąpić
może ktoś da radę jakiej jeszcze nie znam


Ja nie wyobrażam sobie rosołu bez lubczyku:D
zamotana (postów: 90) Użytkownik portalu
63 punktów
2014.05.06 15:56
Nie wiem czy wiecie, że w kostkach rosołowych dostępnych w sklepach jest galusan propylu symbol E 310. Jest to przeciwutleniacz, który często wywołuje drgawki, duszności, alergiczna wysypka, karcorogenny. Z te przyczyny zaczynam robić sama bulion w kostkach dalsze próby opisze na blogu... c.d.n.
Ale fajnie jest, ale fajnie jest, ale FAJNIE JEST!
mamamisiaiszymusia (postów: 27) Użytkownik portalu
20 punktów
2014.05.06 21:04
jeżeli chodzi o kostki rosołowe to nie używam już dawno, ale nadal musze dac vegety i jednak maggi , jak nie dodam tego i tego moi psioczą że źle przyprawione...

lubczyk daję , marchew, pietruszkę i natkę , ziele angielskie, liść laurowy, por, pieprz  i nawet warzywa co sama ususzyłam a smak nadal nijaki...

chcę zlikwidowac z kuchni magi tym bardziej że mam synka 3,5 i nie chcę aby jadał świństwa....

kurkuma nadaje żółtego koloru tak??

a cosnek zazwyczaj daję zwykły zawsze mam w domu
Ostatnia zmiana: 2014.05.06 21:04
agnieszka (postów: 165) Użytkownik portalu
66 punktów
2014.05.07 23:27
jeżeli chodzi o kostki rosołowe to nie używam już dawno, ale nadal musze dac vegety i jednak maggi , jak nie dodam tego i tego moi psioczą że źle przyprawione...

lubczyk daję , marchew, pietruszkę i natkę , ziele angielskie, liść laurowy, por, pieprz  i nawet warzywa co sama ususzyłam a smak nadal nijaki...

chcę zlikwidowac z kuchni magi tym bardziej że mam synka 3,5 i nie chcę aby jadał świństwa....

kurkuma nadaje żółtego koloru tak??

a cosnek zazwyczaj daję zwykły zawsze mam w domu

Kurkumę dodaje się, żeby lepiej zupa wyglądała. Ostatnio dodaję też kozieradki


magda78 (postów: 12) Użytkownik portalu
20 punktów
2014.09.02 10:12
Dobrym pomysłem jest nagotowanie porządnego, treściwego rosołu, który następnie przelewamy do pojemników na lód i mrozimy. W ten sposób mamy zawsze pod ręką prawdziwe kostki rosołowe i wiemy dokładnie, co w nich jest. Jest więc bezpiecznie i zdrowo!
Gruszka, jabłko, a może klepsydra? Sprawdź swój kształt!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »
Pieluchy wielorazowe podbiły już serca wielu ekomam. O ich zaletach mówi się coraz głośniej i śmielej… W jaki sposób wielorazówki zaskarbiły sobie przychylność rodziców? I dlaczego tradycyjne jednorazówki są zmorą ekologów? Rozwiąż quiz i dowiedz się więcej...
Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne