Ekorodzice

Ryba na parze z warzywami

Autor: Matylda Cygalska 2010.01.09, 10:04
Z dnia na dzień coraz bardziej zaprzyjaźniamy się z parowarem i odkrywamy jego możliwościami. Podawaliśmy Wam już przepis na rybę z gruszkami. Tym razem chcielibyśmy się z Wami podzielić naszym kolejnym odkryciem: rybą z warzywami na parze w sosie koperkowo-czosnkowym. Jesteście gotowi?

fot. www/photo-libre.fr


Składniki:
  • Mieszanka warzyw wg własnego uznania
  • Filet z ryby ( polecam pstronga lub śledzia)
  • Kasza jaglana
  • Jogurt naturalny – małe opakowanie
  • Ząbek czosnku
  • Posiekany, świeży koperek

1. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami – najlepiej świeżymi (szczypiorek, melisa, tymianek, kolendra, bazylia, pieprz). Można też polać białym winem.

2. Ułożyć w parowarze.

3. Na kolejne piętra włożyć warzywa i kaszę jaglaną – w specjalnym pojemniku do gotowania kasz i ryżu. Gotować około 20-30 minut. Podawać z sosem (jogurt wymieszać z czosnkiem i koperkiem).



Jeśli do tej pory nie zdążyliście zgłębić tajników gotowania na parze, koniecznie przeczytajcie: "Jak gotować w parowarze?".



Tagi: danie   odżywianie   parowar   parowaru   ryba   zdrowe  


Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!
W długie weekendy najchętniej:
Wyjeżdżamy z miasta na łono natury tam, gdzie nas poniesie.
Z dużym wyprzedzeniem przygotowujemy wyjazd i plan zwiedzania.
Szukamy dla dzieciaków atrakcji w mieście.
Aktywnie spędzamy czas, np. jeżdżąc na rowerze.
Odpoczywamy w domu przy telewizji
Nie robimy planów – działamy spontanicznie.

Kategorie Blogów