Start
TESTY PRODUKTÓW
Porady Ekspertów
Zabawy dla dzieci
EkoMama
Pani EkoDomu
EKOTATA
Forum Rodziców
Galeria
Szafing
Naturalne terapie
Zdrowa kuchnia
Uprawa roślin
Zdrowy styl życia
Podróże z dzieckiem
Ekorodzice.pl
›
EKOTATA
›
Zdrowa kuchnia
Danie z parowaru – Ryba z gruszkami
Autor: mgr inż. Joanna Koszewska
2010.11.24, 13:01
Przed Wami przepis na
danie z parowaru
– pyszny duet
rybę
z gruszkami. Oto przykład szybkiego, pożywnego i rodzinnego obiadku, który znakomicie smakuje z parowaru.
fot. www.sxc.hu
Składniki:
1 duży filet białej
ryby
0,5 cytryny
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka suszonej bazylii
0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
3 łyżki oleju słonecznikowego
2 gruszki
szczypta soli
Przygotowanie:
Jedną z gruszek
należy obrać cienko ze skórki, tak by nastąpiły jak najmniejsze straty witamin, a następnie zetrzeć ją na tarce na grubych oczkach.
Przyrządzić sos
z oleju, soku cytryny i przypraw, a następnie polać nim filet rybny.
Pokrojoną w cienkie
paseczki skórkę cytrynową
umieścić na rybie, na którą nałożyć łyżeczką startą gruszkę.
Całość umieścić w pojemniku i przechowywać w lodówce przez ok. 3 godziny.
Po tym okresie
drugą gruszkę przekroić na pół
. Każdą z otrzymanych części obłożyć filetem. Można użyć wykałaczkę do spięcia w całość.
Tak przygotowaną potrawę ułożyć w parowarze i gotować przez ok.
15 minut
. Smacznego!
Tagi:
dania z parowaru
gotowanie na parze
Dodaj do ulubionych
»
Skomentuj
»
Przeczytaj także:
Które suplementy diety naprawdę działają?
Pewnie wiele razy zadajecie sobie pytanie czy warto je zażywać? Mam podobny problem, gdyż co rusz trafiają do mnie sprzeczne sygnały z różnych źródeł. Ostatnimi czasy trafiłam przypadkiem na stronę dwóch dziennikarzy z Anglii,...
więcej »
Pasta z bobu
Bób to zdrowa przekąska do skubania podczas oglądania meczów w telewizji. Jednak mało kto wie, że pasta z bobu idealnie zastępuje masło do kanapek! A przygotowanie jej nie zajmie Wam więcej niż 10 minut! ...
więcej »
Pasta z hummusu
Ta orientalna pasta jest świetnym dodatkiem do świeżych warzyw czy chleba. Świetnie sprawdzi się w roli dipu. Wypróbujcie sami!
więcej »
Danie wielkanocne – zupa z rzeżuchy
Bardzo pożywna i zdrowa, ciemnozielona zupa z rzeżuchy. Podana zarówno na ciepło, jak i zimno jest w stanie zachwycić wszystkich gości zasiadających przy wielkanocnym stole...
więcej »
Arcydzięgiel litwor- konfitura
Anżelika to pospolita nazwa arcydzięgla litwor. Jest to roślina dziko rosnąca, ale bardzo popularna nad brzegami potoków, rzek oraz coraz częściej w przydomowych ogrodach. Doskonały materiał na konfitury, soki, nalewki... Ja zaczęłam od konfitury!...
więcej »
Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!
Zielony ekspert
Joanna Koszewska – specjalista ds. Żywienia i Dietetyki, www.dietetyka.waw.pl
więcej »
Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne
Kategorie Blogów
o dzieciach
(29)
o kuchni
(7)
o modzie
(1)
o urządzaniu domu
(2)
o zwierzakach
(1)
o podróżach
(3)
o hobby
(6)
o ekologii
(9)
inne
(26)
O serwisie
Kontakt
Media o nas
Reklama
Współpraca
FAQ
Regulamin
Mapa strony
Copyright 2010-2025 EKORODZICE.PL