Ekorodzice

Sałatka z awokado

Autor: Jolanta Walczyk 2010.01.14, 14:30

Jeśli chcesz zabłysnąć przed znajomymi w kuchni, przygotuj pyszną i nietypową sałatkę z awokado. Połączenie egzotycznych owoców, sałaty i różnokolorowych papryk zrewolucjonizuje Twój talerz. Mieszanka kolorystyczna przyciąga oko, a cudowny zapach skusi każdego niejadka.


PORCJA:
na 4 osoby 


SKŁADNIKI:

  • mieszanka różnych sałat
  • awokado średniej wielkości
  • papryka zielona (mała)
  • papryka czerwona (mała)
  • papryka żółta (mała)
  • melon średniej wielkości
  • parmezan

JAK PRZYRZĄDZIĆ?

  1. Warzywa umyć i  pokroić.
  2. Następnie wymieszać.
  3. Posypać parmezanem.


WSKAZÓWKA: Zamiast trzech rodzajów papryki możesz użyć jednej dużej czerwonej papryki.


Podawać zaraz po przygotowaniu!

fot. www.sxc.hu




Przeczytaj także:

Które suplementy diety naprawdę działają?

Które suplementy diety naprawdę działają?

Pewnie wiele razy zadajecie sobie pytanie czy warto je zażywać? Mam podobny problem, gdyż co rusz trafiają do mnie sprzeczne sygnały z różnych źródeł. Ostatnimi czasy trafiłam przypadkiem na stronę dwóch dziennikarzy z Anglii,... więcej »
Groch z kapustą POTRAWA WIGILIJNA

Groch z kapustą POTRAWA WIGILIJNA

Jedna z najbardziej znanych polskich potraw wigilijnych w ekoodsłonie. Groch z kapustą wbrew przysłowiu pasuje do siebie znakomicie i świetnie się zaprezentuje na waszych świątecznych stołach. więcej »
Arcydzięgiel litwor- konfitura

Arcydzięgiel litwor- konfitura

Anżelika to pospolita nazwa arcydzięgla litwor. Jest to roślina dziko rosnąca, ale bardzo popularna nad brzegami potoków, rzek oraz coraz częściej w przydomowych ogrodach. Doskonały materiał na konfitury, soki, nalewki... Ja zaczęłam od konfitury!... więcej »
Zupa z selera

Zupa z selera

Tym razem na naszej patelni i w naszym garnku jarzyną numer jeden będzie… seler. To niskokaloryczne warzywo jest prawdziwym zastrzykiem zdrowotnym – źródłem wit.C, kwasu foliowego, fosforu, wapnia, potasu oraz cynku. Zobaczmy, jakie rarytasy... więcej »
Śledziowa sałatka z czerwoną cebulą i brzoskwinią POTRAWA WIGILIJNA

Śledziowa sałatka z czerwoną cebulą i brzoskwinią POTRAWA WIGILIJNA

Śledź i brzoskwinia? To pytanie zadaje sobie zapewne każdy z Was. Jest to dość nietypowe połączenie, zwłaszcza jak na potrawę wigilijną. Wypróbujcie nasz przepis, a przekonacie się, że jest to nie tylko zdrowa, ale i smaczna para... ... więcej »


Komentarzy: 1
{opis}
01.06.2013 13:38 - iaera
Ja lubię pastę z awokado i groszku z puszki, na chleb, pycha
Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne

Kategorie Blogów