Ekorodzice

Jak przechowywać kuchenne przyprawy?

Autor: Redakcja Ekorodzice.pl 2010.12.28, 16:54
fot. www.sxc.hu
Nieumiejętne przechowywanie kuchennych przypraw sprawia, że tracą one swoje naturalne wartości, głównie zapachowe i smakowe. By temu zapobiec, warto zainwestować w niewielką półeczkę, na której w specjalnych słoiczkach można je  trzymać Nie zapominajmy, że w papierowych torebeczkach, w jakich na ogół są sprzedawane – przyprawy tracą swój aromat. Jeśli natomiast chodzi o przyprawy liściaste, można skropić je odrobiną wody i schować do lodówki.


Przeczytaj także:

12 typów kobiecej sylwetki – gruszka

12 typów kobiecej sylwetki – gruszka

Rady dla gruszek! Podobnie jak dzwony masz zgrabniejszą górną połowę ciała. Dlatego też powinnaś eksponować tę część ciała za pomocą lśniących żakietów, dekoltów w łódkę oraz bluzek z bufkami na ramionach. Możesz pozwolić sobie... więcej »
Efektywniejsze grzejniki

Efektywniejsze grzejniki

Nie pozwól, aby ciepło uciekało z Twojego mieszkania! Tuż nad kaloryferem zamontuj półkę lub większy parapet. W ten sposób ciepło będzie rozprzestrzeniało się po pokoju, zamiast uciekać do góry. Osiągnąć zamierzony cel pomoże Ci również... więcej »
Jak nie płakać przy cebuli?

Jak nie płakać przy cebuli?

Znamy przynajmniej pięć sposobów, dzięki którym nie będziecie na próżno wylewać łez podczas obierania cebuli. Wybierzcie sami! Możecie pokroić ją w misce z wodą, podczas krojenia żuć kawałek chleba albo na przynajmniej pół godziny... więcej »
Czyszczenie klawiatury

Czyszczenie klawiatury

Nie masz pojęcia, jak wyczyścić klawiaturę od komputera? Przeczytaj naszą poradę, a brud, kurz i okruchy pomiędzy klawiszami nie będą Cię już nękać! Utnij kawałek taśmy klejącej i delikatnie zegnij go wzdłuż na pół tak, aby klejąca... więcej »
Plamy z jajka

Plamy z jajka

Częstym błędem, który popełniają nawet najlepsze panie domu, jest używanie gorącej wody do wywabiania plam z jajka. W ten sposób nieumyślnie doprowadzamy do ścięcia białka, a usunięcie go jest nie lada wyzwaniem. Jeśli nie chcecie narażać... więcej »


Komentarzy: 1
{opis}
09.04.2012 13:09 - miraga_
Ja najczęściej używam taki wąskich wysokich słoiczków po kaparach w zalewie. Mam już w jednym bazylię i w drugim rozmaryn. Jeżeli trzymam jakąś przyprawę w oryginalnym opakowaniu, to zawsze po otwarciu spinam dodatkowo spinaczem.

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »