Wyniki wyszukiwania:
Zupa z selera
Tym razem na naszej patelni i w naszym garnku jarzyną numer jeden będzie… seler. To niskokaloryczne warzywo jest prawdziwym zastrzykiem zdrowotnym – źródłem wit.C, kwasu foliowego, fosforu, wapnia, potasu oraz...
więcej »
Jak przechowywać owoce i warzywa?
Jak przechowywać owoce i warzywa, żeby nam nie zaszkodziły? Aby warzywa i owoce były jak najdłużej świeże przechowujemy je w lodówce – w dolnej szufladzie. Temperatura przechowywania przetworów warzywnych i...
więcej »
Zdrowe frytki z frytkownicy? Jest na to sposób
Czy frytki z zasady muszą być niezdrowe? Niekoniecznie! Oczywiście frytki z popularnych restauracji fast food to cichy zabójca. Jednak istnieją urządzenia do smażenia beztłuszczowego tych ulubionych przekąsek Naszych dzieci. Można...
więcej »
Chrupkie warzywa na dłużej
Któż z nas nie lubi chrupkich warzyw? Należy jednak pamiętać, że niektóre z nich zachowują swoje walory smakowe, tylko gdy są przechowywane w wodzie. Jeśli chcesz się delektować prawdziwym smakiem...
więcej »
Kuchnia pięciu przemian: PRZEPISY
Zgodnie z koncepcją tradycyjnej medycyny chińskiej proces trawienia i przyswajania będzie przebiegać prawidłowo tylko wtedy, gdy dostarczymy do organizmu zrównoważony pokarm przyrządzony według kuchni pięciu przemian. Choć jest to dość...
więcej »
Gotowana marchew
Słyszałam gdzieś, że gotowana marchewka nie jest najlepszym pomysłem, bo fermentuje się czy gnije w jelicie. Niestety, nie jestem w stanie znaleźć więcej informacji na ten temat. Czy słyszała Pani...
więcej »