Ekorodzice

Chrupkie warzywa na dłużej

Autor: Redakcja EKORODZICE.PL 2010.01.12, 10:59
fot. www.sxc.hu
Któż z nas nie lubi chrupkich warzyw? Należy jednak pamiętać, że niektóre z nich zachowują swoje walory smakowe, tylko gdy są przechowywane w wodzie. Jeśli chcesz się delektować prawdziwym smakiem pora, selera czy oliwek, trzymaj je w lodówce zanurzone w wodzie. Dzięki temu będą świeże znacznie dłużej. Ta sama zasada tyczy się cytryny – przechowywana w odpowiedni sposób jest w stanie wytrzymać nawet miesiąc!


Tagi: przechowywanie   warzyw  

Przeczytaj także:

Kiełki własnej roboty

Kiełki własnej roboty

Jeśli wydajesz majątek na kiełki w sklepach ze zdrową żywnością, najwyższy czas z tym skończyć. Każdy z nas jest w stanie wyhodować je w zaciszu własnego domu. Wystarczy ziarna pszenicy, słonecznika, soi, lub fasoli wsadzić do sitka i... więcej »
Brak prądu w domu

Brak prądu w domu

Przyzwyczailiśmy się, że jest i nie wyobrażamy sobie bez niego życia, ale cóż począć, gdy zabraknie prądu… Radzimy na wszelki wypadek schować kilka świec w zamrażarce. Dzięki niskiej temperaturze nie będą topić się latem, a podczas... więcej »
Jak pozbyć się mrówek z domu?

Jak pozbyć się mrówek z domu?

Jeśli toczysz nieskuteczne boje z mrówkami w Twoim domu, musisz koniecznie przeczytać tę poradę! Warto, abyś zaopatrzył się w miętę oraz paprykę chili. Świeżą miętę zasadź pod oknami i przy drzwiach, a suszoną powieś w szafkach oraz... więcej »
12 typów kobiecej sylwetki – jabłko

12 typów kobiecej sylwetki – jabłko

Rady dla jabłek! Zarówno kuse t-shirty, jak i za duże topy nie prezentują się na Tobie najlepiej. Unikaj ich jak ognia, gdyż zniekształcają one sylwetkę każdego jabłka. Powinnaś wybierać bluzki, które mają szerokie dekolty oraz topy odcinane... więcej »
Maseczki ściągające

Maseczki ściągające

Mamy dla Was dwa przepisy na domowe maseczki ściągające z siemienia lnianego i białka kurzego. Do przygotowania maseczki nr I potrzebujemy garść siemienia lnianego, którą gotujemy z małą ilością wody (tylko tyle, aby zakryła nasiona). Możemy... więcej »


Komentarzy: 4
{opis}
16.06.2014 12:04 - ciania
Nigdy bym na to nie wpadła! Pomyslałabym, że spleśnieją! Ciekawe!! Muszę to wypróbować!
{opis}
15.06.2014 18:36 - taurant
ja tylko rzodkiewki trzymam w wodzie... a co z cytryną po przekrojeniu jej na pół?
{opis}
19.05.2013 20:53 - iaera
Nie miałam pojęcia dzięki

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »