Ekorodzice

Przeterminowany proszek do pieczenia

Autor: Redakcja EKORODZICE.PL 2010.06.24, 13:16
fot. www.sxc.hu
Jak sprawdzić świeżość proszku? Wystarczy zanurzyć w nim ostrze noża, a następnie włożyć je do wody. Jeśli zacznie mocno się pienić, nie nadaje się do pieczenia. W takiej sytuacji możemy być pewni, że proszek nie spulchni już żadnego ciasta, ale warto dać mu drugą szansę. Zamiast do wypieków wykorzystajcie go do rozjaśnienia firanek, pożółkłej bielizny oraz jako środek do usuwania plam, czyszczenia armatury i odpływu.







Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »