Ekorodzice

Zapach gotowanej kapusty, kalafiora i brukselek

Autor: EKORODZICE.PL 2010.01.13, 13:47

Zapach kalafiora, kapusty oraz brukselek nie należy do najprzyjemniejszych, a co gorsza - jest ciężki do wywietrzenia. Dlatego wiele osób rezygnuje ze spożywania tych warzyw, tracąc przy tym sporą dawkę witamin. Jednak możemy uniknąć nieprzyjemnego zapachu, jeśli dodamy trzy łyżki mleka do gotujących się warzyw. Dodatkowo radzimy podgrzać w kominku do aromaterapii kilka kropli olejku eukaliptusowego. Te dwie metody powinny doskonale poradzić sobie z tym "zapachowym" problemem.


Tagi: brukselki   dnia   kalafior   kapusta   porady   uporczywy   zapach  

Przeczytaj także:

12 typów kobiecej sylwetki – gruszka

12 typów kobiecej sylwetki – gruszka

Rady dla gruszek! Podobnie jak dzwony masz zgrabniejszą górną połowę ciała. Dlatego też powinnaś eksponować tę część ciała za pomocą lśniących żakietów, dekoltów w łódkę oraz bluzek z bufkami na ramionach. Możesz pozwolić sobie... więcej »
Sposób na niestrawność

Sposób na niestrawność

Święta to radosny czas w gronie rodziny, ale i często ból brzucha spowodowany przejedzeniem... Jeśli cierpisz na niestrawność, zamiast sięgać po leki z apteki. Sporządzić napar z liści mięty, korzenia mniszka lekarskiego, dziurawca lub rumianku... więcej »
Jak zabezpieczyć rysunki dziecka?

Jak zabezpieczyć rysunki dziecka?

Czy Twoja pociecha często obdarowuje Cię swoimi rysunkami? Co zrobić, aby móc je zachować w nienaruszonym stanie na dłużej? Można wsadzić je do antyramy, ale w pewnym momencie zabraknie Wam miejsca na ścianach. Dlatego proponujemy... więcej »
12 typów kobiecej sylwetki – cegła

12 typów kobiecej sylwetki – cegła

Rady dla cegieł! Kroje sukienek, bluzek i płaszczy typu empire są jak najbardziej dla Ciebie. Jeśli chcesz nadać swej figurze więcej kobiecych krągłości, poeksperymentuj z asymetrycznymi kształtami bluzek i spódnic. W modelowaniu sylwetki... więcej »
Przechowywanie warzyw – pomidory i ogórki

Przechowywanie warzyw – pomidory i ogórki

Czasem po nocy w lodówce pomidory i ogórki mają szklarniany smak. To nie przypadek! Warzywa tracą smak, gdy dojrzewają w nieodpowiednich warunkach. Ogórki oraz pomidory zachowują swoją świeżość najdłużej w temperaturze 18-20˚C. Dlatego... więcej »


Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »