Budyń to doskonała przekąska między posiłkami. Nie mam zaufania do tych kupnych, więc przygotowuję go sama. W internecie znajdziecie wiele przepisów na budyń domowej roboty, a ja zaprezentuję Wam mój ulubiony. 
    
			fot. Budyń domowej roboty
 PRZYGOTUJ 
    
   
     
      - żółtko
  
      - 2 szklanki mleka
  
      - 100 g masła
  
      - 4 łyżki cukru
  
      - 2 łyżki zwykłej mąki
  
      - 3 łyżki kakao
  
    
 
    
  
      
			fot. Budyń domowej roboty
 KROK 1: W jednej szklance mleka mieszamy żółtko, cukier, mąkę i kakao. Możemy w tym celu użyć miksera lub blendera.  
  
  KROK 2: Resztę mleka z masłem należy zagotować, następnie wlewamy naszą zmiksowaną masę. 
 
  KROK 3: Nie przerywając mieszania, gotujemy aż budyń zgęstnieje.
 
  KROK 4: Następnie przelewamy do miseczek - możemy przyozdobić według uznania.
 
  
 
  WSKAZÓWKA EKO JEŻA: Stosując zaproponowane przeze mnie proporcje, budyniu powinno wystarczyć na 4 małe miseczki.