|  | 
 
	
|  | 
Nie wiem czy z czarnuszką można, ale podam ci przepis na kwas kminkowy;
Weź dwie szklanki kminku i wsyp do 5 litrów wody. Gotuj 10-15 minut. Ostudź i przecedź przez sitko. Dodaj cukier- 0,5 kg i 5 dag wyrośniętych drożdży( zalej je wcześniej ciepłym mlekiem i dodaj łyżeczkę cukru). Przelej wszystko do dużego słoja lub kamiennego garnka. Gdy płyn zacznie się pienić dołóż paczkę rodzynek- 20 dag i przelej do butelek. Zamknij szczelnie i odstaw do piwnicy lub innego chłodnego miejsca.
I tutaj kończy sie przepis mojej babci. Nigdy nie używałam tego kwasu, ale jeśli jest on używany do picia, to może spróbuję. Moze ktoś zna jeszcze jakieś inne jego zastosowanie.
 
	|  |  |  |  | 
 1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.
1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.