Ekorodzice

hetmanka (postów: 222) Użytkownik portalu
40 punktów
2011.07.13 14:00
Kupiłam dziś na targu biała rzodkiew i się zastanawiam co mogłabym z nią zrobić? Surówkę? Jakąś zupę krem? Macie pomysły Myślałam, że coś w necie znajdę, ale się rozczarowałam przepisami;/ Jak długo mogę ją trzymać i czy muszę w lodówce?
ania (postów: 58) Użytkownik portalu
20 punktów
2011.07.14 10:01

Ja miałam w zeszłym roku na działce przy domu białą rzodkiew. Robiłam z niej surówkę.

 


Dwie, trzy rzodkwie, w zależności od wielkości, jedną marchewkę, dwie łyżki twarożku homogenizowanego, 2 łyżki jogurtu naturalnego lub mleka, natka pietruszki, sól i cukier do smaku.

 


Trzeba rzodkiew i marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich otworach. Twarożek rozmieszać z jogurtem lub mlekiem, posolić i pocukrować do smaku, polać warzywa i wymieszać, odstawić w chłodne miejsce . Po wyjęciu obficie posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać do drugiego dania.

 


 

 

Ostatnia zmiana: 2011.07.14 10:03
ania (postów: 58) Użytkownik portalu
20 punktów
2011.07.14 10:02
Jeśli chodzi o przechowywanie, to ja trzymałam ją w chłodnej piwnicy, z racji tego, że mieszkam w domu na wsi. W mieszkaniu lepiej trzymać w lodówce.
Gruszka, jabłko, a może klepsydra? Sprawdź swój kształt!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »
Pieluchy wielorazowe podbiły już serca wielu ekomam. O ich zaletach mówi się coraz głośniej i śmielej… W jaki sposób wielorazówki zaskarbiły sobie przychylność rodziców? I dlaczego tradycyjne jednorazówki są zmorą ekologów? Rozwiąż quiz i dowiedz się więcej...
Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne