 
	
|  |  | 
|  |  | 
|  |  | 
 
	|  | 
 
	|  | 
|  |  | 
 
	|  | 
 
	|  |  |  |  | 
Przygotujcie:
 -Ok. 1 kg patroszonych karasi, 
-jarzynka do rosołu, 
-30
dag pomidorów (mogą być z puszki bez skóry), 
-duża cebula, 
-szklanka
18% śmietany, 
-łyżka masła, 
-zielony koperek, 
-groszek ptysiowy, 
-sól,
pieprz. 
Ugotować wywar z warzyw. Dodać do wywaru ryby i gotować je
do miękkości. Udusić na maśle obrane ze skórki pomidory, dodać
posiekaną cebulę. Następnie przetrzeć przez sito i połączyć z
wywarem. Zaprawić ostudzoną zupę śmietaną, dosolić do smaku. Znów
zagotować. Włożyć do filiżanek po 2-3 kawałki ryby, groszek
ptysiowy, zalać zupą. Przyprawić siekanym koprem i natką
pietruszki. GOTOWE! Smacznego
|  | 
 
	
 1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.
1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.