Ekorodzice

Jabłka z cynamonem

Autor: użytkowniczka portalu: Joanna Gawle 2014.10.10, 12:06
Nie jest odkrywczym stwierdzenie, iż najzdrowiej jeść produkty lokalne i sezonowe. Osobiście najbardziej cenię lato i jesień za owocowo-warzywne dary pozwalające na rozwijanie kulinarnych inspiracji. Poniżej prezentuję przepis na nieskomplikowaną, a zarazem zdrową przekąskę z jabłkiem i innymi owocowymi dodatkami.  
fot. Jabłka z cynamonem
W prosty sposób można stworzyć drobny przysmak, który ucieszy zarówno oko jak i podniebienie. Przed Wami jabłka z cynamonem + 3 razy "m".

Składniki:
  • jabłka
  • cynamon
  • migdały (płatki)
  • maliny
  • mandarynki
  • odrobina wiórków z gorzkiej czekolady
Wykonanie:
  1. Wydrążamy jedno z jabłek, aby uzyskać formę łódeczki.
  2. Pozostałe kroimy, mandarynki dzielimy na cząstki. 
  3. Wszystkie składniki wkładamy do jabłkowej łódki, osypujemy cynamonem, wiórkami czekoladowymi i płatkami migdałowymi. W efekcie powstaje smakowita oraz atrakcyjna wizualnie przekąska. Smacznego!
Lubisz gotować? Koniecznie zobacz: Przepis na zdrową przekąskę KLIK




Jak wzmacniasz odporność dziecka?
Zdaje się na medycynę ludową np. podaje mu zioła
Podaje mu suplementy diety i syropy dostępne w aptece.
Stawiam na ruch i zdrową, zbilansowana dietę!
Co bym nie robił (a) to i tak kończy się na L4 ;/
Nic nie robię. Dziecko musi chorować, żeby nabyć odporność w wieku dojrzałym...
Inna

Kategorie Blogów