Ekorodzice

Jestem z wami od:2012.03.18 08:17
miraga_
Ostatnie logowanie: 2017.09.24 19:09
Liczba postów: 266
Moje ulubione: 1

użytkownik portalu

40 punktów
Dodaj do ulubionych »
Wyślij wiadomość Wyślij wiadomość

Inne notki »   Wszystkie blogi »

Cukinia po raz trzeci

14.08.2013
Dziś nadal o cukinii. Były już cukinie w marynacie octowej, ostatnio konfitura. Robiłam też faszerowane i zapiekane z kurczakiem.
A tym razem przygotowałam ją smażoną w jajku i bułce tartej.


Składniki:
- cukinia
- jajko
- sól, pieprz, mielona czerwona papryka - słodka, zioła suszone
- bułka tarta

Przygotowanie:
Jajko z przyprawami mieszamy. Maczamy w tym pokrojoną w paski cukinię i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Około 5 min - dusimy dodatkowo pod przykrywką.





I gotowe - szybkie danie. U mnie ostatnio często obiadek wegetariański.



Ale taka cukinia może też stanowić dodatek do mięsa.

Dodaj komentarz
Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!