Dziś pokażę Wam moją drugą propozycję podania do śniadanka oleju lnianego.
Będzie to pasta z twarogu z dodatkiem przyprawy Pesto peperoncino
Producent Royal Brand o Pesto peperoncino pisze - zobaczcie jej skład:
Skład: pieprz, cebula, pietruszka, szczypiorek, sól czosnek.Sposób użycia: zielony sos serwowany na zimno, tradycyjnie wytwarzany z bazylii, parmezanu, orzeszków pinii, czosnku. Dodaje się także do niego suszonych pomidorów. Sos serwuje się do chleba, makaronu, sałaty, sera. Możliwe zastosowanie dla wegetarian, wegan, przyprawa koszerna.
Mój przepis na pastę z twarogu:
-kawałek twarogu tłustego
-dwie łyżki oleju lnianego
-4 łyżki śmietany 30%
-świeża nać pietruszki
-przyprawa Royal Brand
-sól, pieprz do smaku
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać olej lniany, śmietanę, przyprawy do smaku. Wymieszać.
Ja podaję z chlebem posmarowanym masełkiem. PYCHA!
Smacznego!
Ja i moja rodzina uwielbiamy takie śniadanka! A Wy?
Często robię pasty twarogowe! Są o wiele smaczniejsze i zdrowsze niż takie twarożki gotowe kupione w sklepach. Polecam!