Ekorodzice

Jestem z wami od:2013.03.26 13:14
Ladybird
Ostatnie logowanie: 2013.09.03 16:38
Liczba postów: 7
Moje ulubione: 0

użytkownik portalu

40 punktów
Dodaj do ulubionych »
Wyślij wiadomość Wyślij wiadomość

Inne notki »   Wszystkie blogi »

Pasta z twarożku z olejem lnianym

27.03.2013
Dziś pokażę Wam moją drugą propozycję podania do śniadanka oleju lnianego.

Będzie to pasta z twarogu z dodatkiem przyprawy Pesto peperoncino

Producent Royal Brand o Pesto peperoncino pisze - zobaczcie jej skład:
Skład: pieprz, cebula, pietruszka, szczypiorek, sól czosnek.
Sposób użycia: zielony sos serwowany na zimno, tradycyjnie wytwarzany z bazylii, parmezanu, orzeszków pinii, czosnku. Dodaje się także do niego suszonych pomidorów. Sos serwuje się do chleba, makaronu, sałaty, sera. Możliwe zastosowanie dla wegetarian, wegan, przyprawa koszerna.


Mój przepis na pastę z twarogu:
-kawałek twarogu tłustego
-dwie łyżki oleju lnianego
-4 łyżki śmietany 30%
-świeża nać pietruszki
-przyprawa Royal Brand
-sól, pieprz do smaku

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać olej lniany, śmietanę, przyprawy do smaku. Wymieszać. 
Ja podaję z chlebem posmarowanym masełkiem. PYCHA!


Smacznego!




Ja i moja rodzina uwielbiamy takie śniadanka! A Wy?
Często robię pasty twarogowe! Są o wiele smaczniejsze i zdrowsze niż takie twarożki gotowe kupione w sklepach. Polecam!

Dodaj komentarz
Komentarzy: 3
{opis}
02.04.2013 15:23 - wielodzietna
Próbowałaś rdzawego oleju z cebulką pycha!
{opis}
27.03.2013 17:24 - Ladybird
smakuje jeszcze lepiej!:)