Ekorodzice

Kotlety ziemniaczano-warzywne

Autor: Iwona Koprowska 2014.08.28, 11:06

Często chcemy ugotować coś zdrowego i taniego zarazem, ale pomysłu brak. Przychodzimy Wam z pomocą. Koniecznie wypróbujcie kotleciki ziemniaczano- warzywnych naszej ekspertki żywieniowej Iwony Koprowskiej.

SKŁADNIKI:

  • 200 g ziemniaków
  • 200 g marchwi, pietruszki zielonej, cukinii
  • 50 g mąki kasztanowej lub ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki siemienia
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, pokrzywa, kolendra

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Warzywa zetrzeć.
  2. Dodać resztę składników.
  3. Przygotować 1-2 blachy wyłożone papierem. Wykładać na nie ulepione z masy małe kotleciki.
  4. Piec w 180 stopniach 40-60 minut w zależności od wielkości kotlecików, sprawdzać stopień wypieczenia. 



Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »