Ekorodzice

zaloguj się »
pamiętaj

Przechowywanie warzyw – pomidory i ogórki

Autor: Redakcja EKORODZICE.PL 2010.03.30, 18:41
fot. www.sxc.hu
Czasem po nocy w lodówce pomidory i ogórki mają szklarniany smak. To nie przypadek! Warzywa tracą smak, gdy dojrzewają w nieodpowiednich warunkach. Ogórki oraz pomidory zachowują swoją świeżość najdłużej w temperaturze 18-20˚C. Dlatego najlepszym miejscem dla nich jest szuflada w zacienionym pomieszczeniu. Soczysty smak gwarantowany! Pamiętaj, że lepiej kupować pomidory gruntowe od znajomego sprzedawcy na targu czy w małym warzywniaku niż w markecie. A szczytem marzeń jest, żeby pochodziły z własnego ogródka.



Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »