Ekorodzice

Masło pokrzywowe

Autor: Iwona Koprowska 2014.08.28, 11:14

Nie macie pomysłu, jak przemycić do diety swoich pociech zdrowe kiełki czy warzywa? To wcale nie takie trudne. Wystarczy dodać je do masła!

Składniki:

  • 100 g masła 80%
  • ½ szklanki posiekanej pokrzywy
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 łyżki zmiksowanych kiełków, np. rzodkiewki
  • sól, kminek

Sposób przygotowania masła pokrzywowego: Wszystkie składniki wrzuć do blendera i gotowe!
WSKAZÓWKA EKO JEŻA: Jeśli nie jecie masła, zróbcie to samo z dojrzałym owocem avocado. 





Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne

Kategorie Blogów