Ekorodzice

Pasta słonecznikowa z jabłkiem

Autor: Iwona Koprowska 2014.08.28, 11:11

Jaką wersję pasty słonecznikowej lubicie najbardziej? Na ostro, a może na słodko? Tym razem mamy coś dla łasuchów. Delikatny, słodki smak jabłek to doskonała przekąska do chleba dla najmłodszych.

Składniki:

  • ¾ szklanki słonecznika.
  • 2 upieczone jabłka,
  • Sól, imbir, cynamon

Sposób przygotowania: 

  1. Słonecznik zalać wrzątkiem i gotować 3 minuty.
  2. Wystudzić. Odlać nieco wody.
  3. Dodać przyprawy i zmiksować z upieczonymi jabłkami.
Prawda, że proste? Smacznego ;-)




Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »