Ekorodzice

Jestem z wami od:2010.01.29 16:22
mama_Igorka
Ostatnie logowanie: 2016.12.18 19:23
Liczba postów: 487
Moje ulubione: 9

użytkownik portalu

52 punktów
Dodaj do ulubionych »
Wyślij wiadomość Wyślij wiadomość

Inne notki »   Wszystkie blogi »

Napój przeciwcukrzycowy z fasolki szparagowej

13.01.2014
Jakiś czas temu wyczytałam, że warzywa strączkowe zmniejszają poziom insuliny we krwi. Wg. dr Jamesa Andersona aż o 38%. Idąc tym tropem postanowiłam dopomóc teściowi, który cierpi na cukrzycę typ I naturalnymi metodami. Zerwałam strąki fasoli gdy były jeszcze miękkie i ususzyłam na słońcu. Później starłam w moździerzu na papkę. Zrobił się taki proszek.W ten sposób powstał cudowny napój przeciwcukrzycowy dla teścia.
napój_przeciwcukrzycowy

PRZYGOTOWANIE I STOSOWANIE:
-1,5 łyżki proszku z fasolki szparagowej
-300 ml wody 

Proszek wsypać do wody Gotować ok.4 minuty. Ostudzić , przecedzić i pić przed posiłkami ( jedna porcja=100ml naparu)


W chwili obecnej stosujemy od 4 dni. Nie mogę pochwalić się efektami, ale za dwa tygodnie napisze czy działa.

Dodaj komentarz
Komentarzy: 2
{opis}
14.01.2014 20:24 - hetmanka
Ja bym całość ususzyła, ale to nie mój przepis:D
{opis}
14.01.2014 00:35 - enigma
Suszysz strąki - tzn. łupinkę i ziarna w środku?